Aankoop

Zoekt u hulp bij aankoop van uw droomhuis? 88Makelaars behartigt uw belangen en begeleidt u graag door het gehele proces van bezichtiging tot aankoop.

De eerste stap voor het aankoop van een woning is het bezichtigen. Deze bezichtigingen wordt altijd begeleid door ‘de verkopende makelaar’. De verkoopmakelaar verkoopt de woning meestal voor de hoogste prijs. Omdat u met een andere emotie door de woning loopt, is het verstandig om uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen!

Wij behartigen graag uw belangen. Schakel ons in zodat u zeker bent van goede en professionele begeleiding bij de aankoop van uw droomhuis.

 

De verschillende stappen waar wij u mee helpen:

Fase 1: de juiste woning vinden voor u.

Wij gaan actief voor u op zoek naar een geschikte woning die voldoet aan uw wensen. Wij raadplegen hiervoor meerdere bronnen en onze connecties binnen de makelaarswereld. Zodra u of wij een geschikte woning gevonden hebben, nemen wij voor u contact op met de verkopend makelaar om een bezichtiging in te plannen.

 

Fase 2: deskundige ogen die met u meekijken.

Samen met u gaan wij de woning bezichtigen. Door uw emotie kan het zijn dat u beslissingen maakt waar u achteraf spijt van heeft. Met onze ervaring kunnen wij objectief de woning inspecteren en u voorzien van advies. Daarnaast kijken wij ook naar de technische staat van de woning en controleren wij op eventueel aankomend onderhoud.

 

Fase 3: het onderzoek.

Na de positieve bezichtiging gaan wij met onze kennis aan de slag om de andere verwante zaken te onderzoeken. Wij onderzoeken de kadastrale gegevens, bestemmingsplannen, controleren de Vereniging van Eigenaren en alle overige zaken.

 

Fase 4: wij houden het hoofd koel.

Alles is in orde met de woning, en u wilt een bod plaatsen. Wij gaan voor u op onderzoek uit zodat wij een indicatie kunnen berekenen wat er geboden dient te worden om de woning te bemachtigen. Denk hierbij aan controle van de omgeving, wat hebben de prijzen van de omliggende woningen gedaan en wat doet de huidige markt? Op basis van deze gegevens kunnen wij voor u de beste strategie bepalen om de onderhandelingen tot een goed eindresultaat te leiden.

 

Fase 5: juridische aspecten.

Wanneer de overeenstemming bereikt is en de koopovereenkomst voor u wordt opgemaakt, nemen wij deze samen met u door. Hier treden wij op als jurist en zullen wij deze controleren en eventueel laten aanpassen mocht dit nodig zijn. Daarnaast bent u zeker van een goede uitleg in begrijpelijke taal zodat u exact weet waar u voor gaat tekenen.

 

Fase 6: de hypotheek. 

Samen met onze hypotheekadviseurs zorgen wij ervoor dat uw hypotheek wordt aangevraagd. Wij staan u bij in het proces van het aanleveren van de nodige documentatie voor de hypotheek. De offertes worden met u doorgenomen en in begrijpelijke taal uitgelegd.

In het geval dat u de Nederlandse taal niet machtig bent, helpen wij u met het verzamelen van de nodige documentatie en de juiste gegevens. Tevens worden contracten voor u mondeling vertaald en nemen wij de tijd voor u om deze door te nemen.

 

Fase 7: eindinspectie

Bijna klaar, de laatste loodjes. Zodra alles geregeld is, is het van belang dat de woning geïnspecteerd wordt voordat de notariële overdracht plaatsvindt. Dit dient altijd vlak voor de notarieel overdracht te gebeuren. Wij gaan met u mee om de woning te inspecteren tijdens de zogeheten ”eindinspectie”. Mochten er dan toch problemen met de woning zijn, die vooralsnog nog niet ontdekt waren, dan proberen wij ervoor te zorgen dat dit alsnog wordt opgelost.